52. дечји октобарски салон
Музика је најбоља

52. дечји октобарски салон
Музика је најбоља
октобар 2017.

Поштовани,

Музеј примењене уметности, као и сваке године у ово време, расписује конкурс за 52. дечји октобарски салон. Ова традиционална музејска манифестација одржаће се у октобру 2017. године. Позивамо Вас да учествујете на изложби са радовима ваших ученика насталим у текућој школској години.

Овде можете преузети Позив ликовном педагогу и Формулар за пријаву.

Са жељом да својим учешћем и радовима својих ученика допринесете квалитету овогодишње изложбе, срдачно Вас поздрављамо.

Љиљана Милетић Абрамовић
в. д. директор Музеја примењене уметности

У Београду, март 2017.

Позив ликовном педагогу

„Музика је најбоља“ слоган је под којим ће бити одржан 52. дечји октобарски салон Музеја примењене уметности, током октобра месеца 2017. године.

Позивамо Вас да учествујете на изложби са радовима ваших ученика насталим у текућој школској години. Музика је важан сегмент нашег живота, чини га лепшим, пријатнијим, душевнијим. Од најранијег узраста, кажу и у пренаталном периоду, она непосредно утиче на наше расположење, размишљање, осећања. Присутна је на јавним концертима, прославама, догађајима, али посебан доживљај пружа када је слушамо у осами. Јединствену димензију музика има за оне који свирају неки инструмент или имају дар за певање или компоновање. Музика је важан фактор препознавања у комуникацији с људима, јер „ти си онакав каква је музика коју слушаш“. Зато је наш предлог за ову годину да прођете са децом музичким времепловом кроз различите периоде и слушајући различиту музику одговорите на ову тему.

Ко може учествовати на конкурсу

На конкурсу могу учествовати деца предшколског узраста, ученици од првог до осмог разреда основне школе, као и полазници приватних уметничких атељеа и радионица, са својим радовима.

Технике и материјали

Учесници радове могу извести у разноврсним техникама: декоративно сликарство (мозаик, витраж, декоративни панои, колаж, асамблаж), иконопис, фотографија, пластика, дрво, метал, гипс, глинамол, керамика (теракота, бојена и глазирана), сценографија, рекламне идеје, примењена графика (опрема књиге,плакат, илустрације, карикатура, амблеми, честитке, марке, стрип), нацрти за дизајн, модели, тродимензионална и дигитална анимација.

Награде

Најуспелијим остварењима учесника Музеј ће доделити дипломе и награде, и то: три прве, три друге, три треће, три похвалне награде и награде наставницима који су остварили видљиве резултате у области неговања примењене уметности у настави ликовне културе. Осим музејских награда и диплома биће додељена и диплома УЛУПУДС – а. По пропозицијама изложбе, награђени радови постају својина Музеја примењене уметности, чувају се у збирци дечје уметности Музеја и могу се повремено излагати и публиковати.

Када и како конкурисати

Радове ћемо примати од 1. до 15. јуна 2017. године. Одбијени радови се неће враћати поштом, али се могу подићи по обављеној селекцији до 5. јула 2017. године. Музеј није у могућности да чува одбијене радове.

На сваком раду потребно је попунити следеће податке:

  • ИМЕ, ПРЕЗИМЕ И УЗРАСТ УЧЕСНИКА
  • НАЗИВ РАДА И ТЕХНИКА
  • НАЗИВ ШКОЛЕ И МЕСТО
  • ИМЕ И ПРЕЗИМЕ НАСТАВНИКА
  • КОНТАКТ ТЕЛЕФОН НАСТАВНИКА
  • КОНТАКТ E-MAIL НАСТАВНИКА

Овде можете преузети и попунити ФОРМУЛАР ЗА ПРИЈАВУ у PDF формату.

Важно

Попуњен формулар треба одштампати (не писати руком) и доставити уз рад. Уколико рад не буде имао читљиву легенду, неће бити представљен на изложби и репродукован у каталогу.

Контакт

За све договоре и обавештења на располагању вам стоје Леа Зеи, ликовни педагог и Милица Цукић, музејска саветница.

E-mail: decjisalon@mpu.rs

Телефон: 011 / 2626-494; 011 / 2626-841;

Позив ликовном педагогу (101 KB)

Формулар за пријаву (90 KB)